středa 4. února 2015

Až do posledního zbytku

Mám ráda, když se při šití spotřebuje všechna látka. Jinými slovy - je mi líto vyhodit  i malé pidi zbytky, které několik následujících měsíců syslím. Nezřídka se mi však již stalo, že se hodily:-) a já byla ráda, že neskončily v koši. 

Jsou také látky, které jsou moje srdeční záležitost. Jednou z nich je látka, kterou jsem použila na vánoční ubrus. O to větší mám radost, že se mi ji podařilo využít opravdu na 100%. Ze zbývající látky jsem vytvořila prostírky a s úplnými odstřižky jsem ozdobila toaletku pro jednu milou duši:-)

Vychytávka pro příště:
 v případě kombinace ubrusoviny a rifloviny (viz toaletka), je potřeba žehlit jednotlivé díly přes mokrou utěrku. V opačném případě se ubrusovina zkrabatí a dá to poměrně dost práce ji znovu uvést do původního stavu.

Čas zpracování: toaletka cca. 45 minut, prostírky totéž (stříhala jsem je a začisťovala okraje).


Zátiší - prostírky a toaletka

S květinou od manžela

Pohled zblízka - látka je oboustranná, takže mám na výběr, zda si přeji barevné ladění do béžova či vínova:-)

5 komentářů:

  1. Ajko, díky! Jsem z nich nadšená:-) a i když si říkám, jak ten čas strašně letí a někdy bych ho ráda zastavila, tak se těším až zas ubrus i prostírky budou na pořadu dne.

    OdpovědětVymazat
  2. Hned v úvodu jsem se musela pousmát, přesně tak to mám i já, dokud mám nějaký pidi-zbyteček látky, nedá mi spát. A že jich doma mám... no, ale jak se čas od času hodí!

    OdpovědětVymazat
  3. Hned v úvodu jsem se musela pousmát, přesně tak to mám i já, dokud mám nějaký pidi-zbyteček látky, nedá mi spát. A že jich doma mám... no, ale jak se čas od času hodí!

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, jo a zvlášť když patří mezi ty zmiňované srdeční záležitosti:-) to je teprve radost!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)