neděle 26. dubna 2015

Z archivu IV - polštářky s kouzelnými kapsičkami

Tyto polštářky byly jeden z mých prvních šicích dárků. Šila jsem je pro moji kmotřenku a její dva brášky. Inspirací mi byl polštářek s kapsičkou, který jsem měla půjčený při jednom pobytu v nemocnici. Tehdy jsem byla malá holka a ta kapsička, která byla našitá na povlaku polštářku, mě prostě fascinovala. Mohla jsem do ní totiž schovat téměř cokoliv - bonbonem počínaje, sponkami či nedojedeným zbytkem rohlíku konče... Pravda, sestřičky nebyly nadšené, když mé poklady objevily, ale to už je jiná kapitola:-)

Na rozdíl od nemocničního polštářku, který měl kapsičku našitou, jsem se rozhodla udělat polštářek s vnitřní jednovýpustkovou kapsičkou. Současně jsem chtěla výpustku zvolit v jiné barvě a tím polštářek oživit.

Dětem jsme nakonec předávali polštářky formou hry. Měly najít dáreček, který se shodoval s kouskem látky, který od nás dostaly. Všem se podařilo najít ten svůj polštářek včetně pokladů v kapsičce:-) a pokud vím, tak polštářky slouží doteď. Také jste měli nějaký svůj kouzelný polštářek, hračku nebo talisman?

Vychytávky pro příště a dobu zpracování tentokrát neuvádím. Ani jedno se již nepamatuji, přece jen jsem polštářky šila skoro před rokem. 

Použitý materiál: bavlněná látka, vliselin

Kromě polštářků jsem tehdy vyfotila také dárky pro rodiče - levandulovou taštičku na šminky pro maminku a domácí paštiku pro tatínka. Omlouvám se za kvalitu fotografie - byla focená mobilním telefonem a v době kdy mě nenapadlo, že ji jednou budu dávat na blog....


4 komentáře:

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)