středa 22. července 2015

Třetí do party

Můj šicí park se do nedávna skládal ze dvou exemplářů, obou značky Brother. Jeden z Bratrů je klasický Brother LS 2125, koupený před třemi lety na Aukru. Tehdy jsem začínala šít a říkala jsem si, že nemá smysl investovat velké peníze do šicího stroje, když nevím, jak mi to půjde. Později mě švagrová nalákala do podílového spoluvlastnictví k overlocku Brother 3034 D, který tak střídavě vegetuje v jedné či druhé domácnosti. S oběma zmiňovanými modely jsem opravdu spokojená.  A poctivě musím dodat, že kdo jednou zkusí overlock, již nechce jinak :o) 

Na začátku června se šicí duo rozrostlo o třetí přírůstek, který se v mém vlastnictví ocitl naprosto nečekaně. Naše vzdálená příbuzná totiž dělala doma pořádek a v rámci úklidu zjevně řešila otázku, kam s kufříkovým celokovovým a pekelně těžkým strojem Lucznik. Výsledkem je, že tento šicí stroj, který zcela jistě pamatuje doby čilého obchodování se Sovětským svazem, je můj! A myslím, že na věčné časy :-) Prostě jsem ho našla v garáži se vzkazem, že je pro mě a bylo :-)

A já jsem ráda!!! A to že velmi :-) Pravda, nejedná se o model, který by byl bohatý na programy, musím si vystačit se šitím dopředu a dozadu, ještě tak cik cak a končíme. Čeho si však opravdu cením je fakt, že šije krásně přesně, plynule a hlavně je silný! Bez váhání utáhne na dvakrát přeloženou riflovinu, koženku, více vrstev látky najednou a co je pro mě překvapující díky poměrně velkému tlaku se na něm šije moc dobře i úplet! Jednoduše řečeno, je to paráda mít takové trio :o)

Díky tomu, že se jedná o kufříkový typ stroje, je hezky přenosný a můžu ho na pracovním stole střídat s jeho kolegy.


Jak jsem psala výše - přehled programů včetně displeje zde nenajdeme :-)




6 komentářů:

  1. Jo, poctivé staré kovové stroje jsou poklad. Moje milovaná Veritaska je zhruba stejně stará jako já, taky jsem ji kupovala na aukru za "pár" korun jako stroj na zkoušku, jak mi to půjde. A utáhne toho dost, jednou jsem si i musela vyfotit, kolik vrstev zvládla prošít.
    A s tím overlockem naprosto souhlasím - už bych se bez něj neobešla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč! opravdu ze všeho nejvíc na něm oceňuji, že nekvílí při více vrstvách :o)

      Vymazat
  2. Jojo, škoda, že dnes se už takto poctivé stroje nevyrábí. Můj Lucznik je zcela jinde a docela ráda jsem si místo něj koupila něco jiného. Tak ať se dobře šije!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky! Tu změnu chápu - mně přijde tenhle stroj moc fajn doplnění k tomu lehčímu, se kterým se dá více vymýšlet, ale zas mu chybí síla.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten je od pohledu bytelný, vypada dost podobně jako můj od mámy - Visnju, popis taky sedi, celokovový a hooodně těžký. Prošije fakt všechno, už si poradil i se 4 vrstvami kůže, když na to přišlo.... šití zdar!

    OdpovědětVymazat
  5. Nazdar! :-) Naprostý souhlas - kov je kov!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)