pondělí 27. července 2015

Třídím, třídíš, třídíme

Tentokrát však není řeč o plastech, papíru, bio odpadu atd., ale o prádle zn. špinavém :o) Určitě jste zažily různé akce,  ze kterých jste si přivezly horu špinavého prádla, která následovně šupajdila do pračky. A to je ještě ta dobrá varianta! Horší situace nastává, když se špinavé kousky tak nějak "schovají" např. do spacáku, na dno batohu... 

Vzhledem k tomu že poměrně dost často o víkendech cestujeme, řeším otázku špinavého prádla, jeho uskladnění, přesunu a třídění poměrně často. A protože mám ráda, když si můžu práci usnadnit, zaujal mě v knize Šití tašek 2 návod na "pytel na prádlo pro poctivé třídění". Jeho výroba se sice protáhla, takže jsem si ho nestihla s sebou vzít na prodloužený víkend, ale dovolená to jistí :o)

Pytel je šitý ze dvou vrstev - vnitřní a vnější. Na vnější jsem použila "narozeninovou" látku. Tunýlky, šňůrku a poutka a jsem vytovřila z kontrastní bílé. Nad rámec návodu jsem odšila rohy - pytel tak drží větší stabilitu.

Pytel lze velmi dobře sbalit, což je také fajn. Díky tomu, že jsou šňůrky provlečeny po celém obvodu pytle, dají se velmi dobře stahovat. Poutko je zas praktické na zavěšení pytle ve skříni.

Co však nejvíc oceňuji je pružný vnitřní rozdělovač. Ten jsem šila z tuhého starého prostěradla. Do tunýlku jsem vsazovala gumu o šíři 0,5 cm.


Vychytávky pro příště: 
- vnitřní rozdělovač všít trochu výš (tento byl 12 cm pod horním okrajem)
- poutko všít o cca. 0,5 cm hlouběji

Čas zpracování: cca. 2 hodiny čistého času

Použitý materiál: bavlněná látka, guma, látka ze starého prostěradla



7 komentářů:

  1. Na šití pytlíků na špinavé prádlo (ideálně pro každého člena rodiny zvlášť) se taky chystám, kdo má ty smradlavé ponožky lovit po celé tašce nebo krosně :-). A tenhle pytel vypadá dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  2. dobré spracovanie ;-) páči sa mi tento nápad

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)