středa 9. listopadu 2016

Přineseniny


Tak přesně tolik času uběhlo od doby, kdy k nám Myška přišla. Pro ty kdo neznáte - úžasná leporela od Rotraut Susanne Bernerové. Myška je miluje a my také :-)
Říká se, že s dětmi běží čas rychleji než před nimi. Musím říct, že něco na tom je :-) Ani jsme se nenadáli a už máme za sebou Myščiny první přineseniny. Ještě dříve než k nám Myška přišla, jsme se s mužem rozhodli, že  je chceme kromě narozenin a svátku také slavit. 

Trochu jsme řešili, jak je pojmout. Chtěli jsme, aby měly trochu jiný průběh než narozeniny. A zároveň aby se neztratil ten punc výjimečnosti. Nakonec jsme se shodli, že na rozdíl od narozenin a svátku budeme přineseniny slavit jen v našem nejužším kruhu tj. jen my tři. Také jsme se řekli, že bychom rádi, aby přineseniny znamenali dělání společné činnosti, která bude pro nás radostí a zážitkem. To o jaký typ zážitku půjde, bude hodně odvislé od toho, co bude Myšku zajímat a bavit. Tiše doufám, že to nebude touha lézt po skalách či návštěva lanového centra. Myška totiž už teď výšky miluje, muži nevadí a já šílím :o)

Stěžejním posláním přinesenin má být připomenutí si dne, kdy jsme se stali všichni tři rodina. Většina adopčat a jejich rodin je slaví. A je to pro ně hezký čas - soudě i podle reakce synka našich přátel. Když se dozvěděl, že máme Myšku tak první jeho slova prý byla: Jéé, to je prima. To bude slavit přineseniny. 

A jak probíhaly ty letošní první přineseniny? Vzhledem k Myščině věku a zálibám (top činnost je partyzánské zkoumání záchodové mísy a kdyby k němu měla přístup tak i obsahu odpadkového koše), jsme se rozhodli jí výjimečně dát dárek (čtvrté leporelo od R.S.Bernerové) a také jsme jí chtěli oba vyprávět, jak jsme si ji před rokem přinesli. Posluchačku zaujal dárek, ale v průběhu našeho vyprávění nám zdrhla :-) 

Závěrem musím říct, že mě fascinuje, jak se z té malinké Myšky klube slečna, která ví, co chce a umí to dát najevo. Nudit se společně rozhodně nebudeme!

4 komentáře:

  1. Ahoj, velká gratulace k prvním přineseninám rodičům i Myšce. Nemohla jsem uvěřit, že už je to rok. Strašně to letí. Tak do dalších společných let spoustu dobrého. Mějte se moc krásně. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jituš, děkujeme :-) Také jsem tomu nemohla uvěřit, že už je to rok! Opatruj se, přeji hezké předadventní dny. P.

      Vymazat
  2. Jů, tak spoustu nádherných chvilek přeju!
    J.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)