neděle 4. června 2017

Dočkala se!

Na modelce v akci - vlevo při mytí nádobí, vpravo "v poklusu" :-)
Konečně se Myška dočkala toho, že nosí kousek oblečení, který jsem jí šila já :-) Samozřejmě jsem měla plány, jak budu na ni šít, jenže realita byla jaksi jiná. Nicméně jak už to u mě bývá zvykem, nastala situace, kdy jsem prostě narychlo potřebovala pro Myšku ušít legínky k šatičkám. Myška totiž začala nosit šaty (nejraději má červené s "hopou" - rozumějte se zajícem) a to i ven a na hřiště. Jenže v šatičkách to na "žm" (což je Myščin výraz pro skluzavku) jaksi neklouže, nehledě na to, že bych nerada, aby si spálila nožičky. 

Dala jsem Myšce na výběr ze dvou látek - zvítězily berušky. A já pak sedla ke stroji a overlocku a během jejího odpoledního spaní byly na světě legínky. Střih jsem si vytáhla z jedněch, které Myška dostala předloni k Vánocům. Malá měla radost a od té doby je nosí, taky už podle toho vypadají a čeká je pračka :-)

Vychytávky pro příště: dát do pasu užší gumu a ušít menší velikost - tato je ideální "na plenku", bez ní na Myšce v zadních partiích plandají. Myška začíná hezky chodit na nočník, takže je budeme potřebovat hooodně brzy :-)

Čas zpracování: 1 hodina 15 minut

Použitý materiál: úplet

Velikost: 86

Celkový pohled


Z dnešní procházky - po třech dnech nošení :-)

Přeji vám hezké zatím se prodlužující dny :-)
A také chci moc poděkovat za vaše milé maily k předchozímu příspěvku. Myška už je zcela zdravá a mamka je na tom lépe. Čeká ji však dlouhá rekonvalescence. 

4 komentáře:

  1. Parádní legínky!!! Taky mám vždy spoustu plánů... :-) A doufám, že už jsou u Vás teda všichni zdraví, četla jsem to až teď... Nestíhám, nestačím a ještě mi měsíc stávkoval počítač... My si nejvíc "užíváme" s Ondráškem, ten je furt nahromadě – od toho, co nás hospitalizovali v roce se zápalem plic... Tak snad bude lépe, hlavně, že už je teplo :-) Posílám pozdravy, přeji klidné noci a další energii na šití ;) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc díky! Zdraví teď jsme, tak doufám, že nám to chvíli vydrží :-) A s mamkou už je to snad konečně na dobré cestě. Doufám, že Ondrášek je teď taky v pohodě! Věřím, že teď si budeme užívat ty předprázdninové a prázdninové dny. Ať se vám daří a ať se Ti to tempo zvolní, pokud to jde... Opatrujte se, pa P.

      Vymazat
  2. Krásné legíny a berušky jsou super. Mějte se všichni moc krásně. Ahoj Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, moc díky! Často na Tebe vzpomínám... Snad Ti to všechno hezky kvete a daří se nejen na zahrádce :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)