neděle 15. března 2015

Moje koženková rallye

Dneska jsem se po dlouhé době viděla s mojí kamarádkou, které jsem předala opožděný narozeninový dárek -  novou celokoženkovou kabelku. Velikostí i vzhledem tak akorát na rande, do kina, na procházku:-)

Musím říct, že kabelku z koženky jsem šila poprvé. Pravda, již dříve jsem používala měkkou koženku zejména na výztuhu dna u taštiček. Tentokrát jsem však využila koženku z jiného zdroje, která je výrazně pevnější.

Jak se šila? No, bylo to také napínavé. Nejprve jsem se snažila o pomalý rozjezd. Stroji se však nechtělo zabrat. Přidala jsem plyn. Stroj (Brother) kvílel, já ho posunovala silou vůle. Poté jsem zkusila  i zuřivé sešlápnutí a připadala jsem si, jak na nějakém závodu. Třeba Rallye Paříž - Dakar :-)  Akorát jsme na rozdíl od Lopraise - já a Brother - nezvítězili:-( Bohužel, stroj to nedal. Takže jsem s dokončením kabelky musela počkat až budu u rodičů, kde je k dispozici celokovový Lucznik, který přežije nás všechny. A pro případ nouze byl v záloze ještě taťkův stroj na kůže. Kabelka nakonec díky změně stroje spatřila světlo světa. Byl to boj, ale myslím, že stál za to!

Pro úplnost dodávám: kabelka je vyztužená ronopastem. Ve vnitřku má čtyři malé kapsičky. Popruh jsem vyztužila polypropylenovým popruhem. Její míry jsou -  A4 :-)

Vychytávky pro příště:
- šít od samého začátku na silnějším stroji
- koženku na popruh ustřihnout ještě o větší fous větší než dneska, aby dobře kryla popruh

Čas zpracování: cca. 4 hodiny

Použitý materiál: koženka, ronopast, spirálový zip 40 cm, bavlněná látka, 2 karabinky

Koupelnové zátiší - nějak jsem nenašla lépe osvětlené místo. Jo, a ta stolička tak ta už něco pamatuje, např. mě jako malého špunta:-)

A hurá do světa!

12 komentářů:

  1. Holky, díky moc! Puntíky začínám mít ráda víc než dřív, až jsem sama překvapená:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je krásná... Já puntíky miluju :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky! Puntíky v kombinaci s jednobarevnou látkou/koženkou se mi moc líbí a docházím k závěru vlastně budu potřebovat novou jarní kabelku:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je hodně povedenéj kousek! A puntíky jsou chic a z módy jen tak nevyjdou :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je hodně povedenéj kousek! A puntíky jsou chic a z módy jen tak nevyjdou :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)