pondělí 9. března 2015

Veselá divočina

Za pár týdnů se má kamarádce narodit malý Kubík. Přípravy na jeho příchod vrcholí. Jeho tatínek řeší, jak položit lyžiny, aby se člověk dostal s kočárkem bez úrazu a velké námahy do patra ve kterém bydlí. Maminka zas kompletuje Kubíkovu výbavičku. V rámci těšení se, plánování a příprav začala budoucí maminka řešit v jaké tašce bude ty spousty malých nezbytností přepravovat? V kabelce?Ta je malá. V batohu? Ten asi také není to pravé ořechové. Následně dospěla k závěru, že bude potřebovat velkou, prostornou a veselou tašku, která je nositelná přes rameno a současně ji lze zavěsit přes madla kočárku. Z látky ze které má člověk radost na první kouknutí. A prý to může být i trochu divočina:-)

Chvíli jsem dumala nad tím, jak by taková veselá taška měla vypadat. Následně jsem se zanořila do mé šicí skříně, ve které mi padl zrak na sovičkovou látku. A já věděla, že to je ta pravá veselá miminkovská látka. Prostě správná volba:-)

Inspiraci při šití tašky jsem čerpala z knihy Šití tašek od Lisy Lamové. Konkrétně se jedná o "trendy tašku pro maminky". Musím říct, že nejnáročnější na tvorbě této tašky bylo nastříhání všech dílů (taška má 9 kapes), vrchní a vnitřní látku, vyztužení, popruh a poutka na popruh. Samotné stříhání mi zabralo 2,5 hodiny. Poté však práce celkem odsýpala.

Při šití této tašky jsem zaznamenala několik premiér :-) Poprvé jsem si vyzkoušela:
- zpevnit vrchní okraje kapes gumou
- našít boční kapsy
- vložit a následně všít mezi přední a zadní díl látkový klín
- sešít oba díly nikoliv metodou "protáhnutí přes podšívku", ale vložením dílů do sebe a prošití při horním okraji.

Z finální podoby tašky mám radost. Myslím, že i poměrně veselý a barevný vzorek působí v kombinaci s barevnými kapsami hezky. A taška je opravdu prostorná, i samotné miminko by se do ní vešlo:-)

Vychytávky pro příště: 
- zpevnila bych drukem všechny horní okraje vnitřních kapes (jsou poměrně velké a hrozí, že se budou otvírat).
- použila na vnitřek tašky jednotnou látku (neodhadla jsem spotřebu a tak je vnitřek opravdu trochu divoký)

Čas zpracování: cca. 12 hodin

Použitý materiál: vnitřní a vnější látka, látky na kapsy, ronar, vliselín, spirálový zip 45 cm, magnetické zapínání, plastové druky, kroužky na popruh, stahovací spona na popruh.

Pohled na přední část tašky. 

Boční kapsička je určená např. na nošení lahvičky, krabičky s dudlíkem apod. Popruh jsem nakonec ještě zajistila druky, které budou nastavitelné dle délky popruhu. Současně tak zajistí, že se popruh opravdu nevyvlékne. 

Pohled do vnitřku tašky. Přední kapsu jsem nakonec také při horním okraji zajistila drukem. 

Zadní kapsa je připravena na vložení cestovní přebalovací podložky. Opět zajištěna drukem. 

10 komentářů:

  1. Ajko, díky! Skoro se červenám:-) Udělala radost a to jsem moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za milou zprávu, ať se daří!
    Betty

    OdpovědětVymazat
  3. S látkami se vzorem soviček se v poslední době roztrhnul pytel. Se zájmem je prohlížím, protože vnuk Peťa miluje všechny sovy-ale žádná mě nezaujala natolik, abych ji koupila.Když se dívám na ty tvé sovy, musím se smát. Dělají kouzelný ksichty! Tohle objevit v obchodě, kupuju bez přemýšlení!!! Taška je úžasná-kéž bych někdy dokázala něco podobného....

    OdpovědětVymazat
  4. S látkami se vzorem soviček se v poslední době roztrhnul pytel. Se zájmem je prohlížím, protože vnuk Peťa miluje všechny sovy-ale žádná mě nezaujala natolik, abych ji koupila.Když se dívám na ty tvé sovy, musím se smát. Dělají kouzelný ksichty! Tohle objevit v obchodě, kupuju bez přemýšlení!!! Taška je úžasná-kéž bych někdy dokázala něco podobného....

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, jo sovičková látka je v současné době in:-) tyhle jsem objevila u Mráze - www.dumlatek.cz Díky za pochvalu:-) a neboj dokážeš, jen se k tomu člověk musí prošít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Našla jsem si tu látku (strašně se líbí i Peťové mamince), ale cena 269,- za metr-to je drsný.... :-(

      Vymazat
    2. Marcel, tím že jsou sovičky v kurzu tak tomu odpovídá i cena za metr. A nepopírám, že ta látka je drahá. Mně se jí podařilo koupit v jejich zbytkárně. U Mráze mají koutek, kde mají zbytky látek, většinou se slevou. Tahle byla s 30% slevou. Kdybys chtěla tak se Ti tam můžu kouknout nebo mám kartičku se slevou 7%, občas jsou kupony s 10 % slevou. Pokud by ses chtěla nějak domluvit tak písni na krizulka@seznam.cz. Přeji Ti hezký den:-)

      Vymazat
  6. Koukám, že máme stejný vkus i nápady, přesně tuto knihu se chystám zrovna koupit a přesně tato taška mě zaujala! Ale ještě váhám, jestli to nebude raději nějaká méně velká, tašku mám, ale na golfáč se nevleze, je moc veliká. Ale povedla se Ti moc!

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za pochvalu :-) Taška je opravdu docela velká, ale ty organizované kapsy za to stojí :-) a střih se dá zmenšit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)