sobota 21. března 2015

Z archivu III aneb vyšší dívčí

Venku už začíná být jarní počasí, což mě inspirovalo k nakouknutí do šatníku za účelem revize jarního oblečení. Mimo jiné mi však padl zrak také na vlastnoručně ušitou halenku dle mnou vytvořeného střihu. 

Nosím ji ráda, ale při jejím šití jsem měla velmi často intezivní pocit, že už ji nebudu chtít vůbec ale vůbec vidět, natož nosit! Ale nic není tak horké jak se uvaří a tak ani zde se nerealizovaly moje "nebudu".

Z druhé strany také přiznávám, že šití tohoto projektu pro mě byla velká výzva a zkušenost současně. Poprvé jsem si vyzkoušela vytvoření límce dle obvodu mého průkrčníku.  Mimochodem - límec měl být z jiné látky, ale když jsem jednoho pozdní letní večera přiložila na sebe díly límce nikoliv lícem k líci ale rubem k líci a ještě je k sobě stačila přišít, bylo mi jasné, že i po rozpárání límec už přesně sedět nebude. Nakonec jsem jako "nouzovku" na límcovou reprízu použila vínovou látku a myslím, že to byla dobrá volba. 

Také jsem si zažila vsazování rukávů, šití a zejména vyměřování ručních dírek. Prostě taková vyšší dívčí:-) Sice jsem se zařekla, že už nikdy halenku/košili šít nebudu. O Vánocích jsem ale dostala krásný modročerný flanel a tak s tou myšlenkou vlastní flanelové košile začínám koketovat:-)

Výjimečně neuvádím vychytávky ani údaje o času, jelikož vychytávky si již nepamatuji a času zabrala moře. 

Použitý materiál: bavlněná látka, vliselin, knoflíky


Tentokrát jsem chtěla vyfotit model na modelce, ale  poté co jsem začala fotky upravovat, jsem zjistila,že se na nich hrozně hrbím. Tak příště:-)

Detail prošití límce

2 komentáře:

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)