sobota 9. května 2015

Představy jsme měli jasné....



Dárkové duo

Před časem jsem zmiňovala, že se má narodit malý Kubík. Uběhlo pár týdnů a malý je na světě! O datu jeho příchodu na svět měla řada lidí naprosto jasné představy. Tatínek mu ho naplánoval na 15. dubna. Důvodem byla skutečnost, že ještě 12. dubna neměl sbaleno do porodnice (ano, i tatínek musí mít sbaleno - hlavně jídlo, pití, gumovou obuv a staré oblečení), tak aby to stihl. Tetička Vierka ze Slovenska měla také jasno. Potřebovala, aby se Kubík narodil 11. nebo 12. dubna - tehdy byla v ČR. Já jako další tetička jsem si přála, aby už to bylo za nimi. Ve skrytu duše jsem však doufala v 16. nebo 17. (což byl lékařsky stanovený termín), po tomto datu jsem měla mít trochu volněji v práci, takže byla větší šance, že realizuji plánovanou návštěvu v porodnici.

Jenže znáte to -  člověk míní a v tomto případě Kubík měnil:-) narodil se totiž v pondělí 13. dubna. Na vlastní oči jsem ho však viděla až 1. května. Do té doby nám karty nepřály - nejprve jsem se bála jet do porodnice kvůli podezření na spálovou angínu u holčičky mé kolegyně. Poté jsem chytla opravdu nepříjemnou střevní chřipku.

Ono to ani toho prvního nevypadalo úplně ideálně. Dálnice na Plzeň byla uzavřena , takže jsem dala šanci Českým drahám a do Plzně dorazila. Návštěva byla blesková (jen pár hodin), přesto jsme stihli malou procházku, pochování si Kubíka a také jsem stihla předat dárečky. Prošívanou toaletku pro maminku a přebalovací podložku pro Kubíka. U obou mám co vychytávat, přesto radost udělaly.  Sovičková taška "jede", tak snad ani tyto exponáty nezůstanou ladem:-)

Vychytávky pro příště: 
- u toaletky použít šikmý proužek. Použila jsem pruh, který nebyl šikmo střižený a při šití to bylo znát. 
- podložku bych příště chtěla ušít z laminované bavlny. Tato je pratelná a kočárkovina je myslím poměrně dobrá náhrada, přesto by lamino asi bylo víc in:-)

Čas zpracování: taštička cca. 2,5 hodiny (nějaký čas zabralo prošívání a ruční přišívání proužku),  podložka hodinu a kousek

Použitý materiál: bavlněná látka, vatelín, suchý zip, kočárkovina, spirálový zip 25 cm


Pohled vnější i vnitřní. Šito podle Marina Quilt, únor 2014


Podložka je šitá podle knihy Šití tašek 2  od Lisy Lamové






5 komentářů:

  1. Jo, my taky plánovali... Já chtěla Julinku na svý narozeniny, druhá babička zase na svoje narozky, maminka chtěla na 1. máje a Julča si vybrala 8. května. Ale co, taky dobrý datum.bude to slavit celá republika! Koukám-zase ta kouzelná sovičková látka, co mě rozesmívá. Máš to moc hezký....jako všechno! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcel, moc díky! Jo, jo miminka si někdy dají na čas, jindy zas spěchají na svět:-) Věřím, že vám dala Julinka se svým příchodem zabrat, ale nakonec to datum narození, které má, hezky ladí a máš pravdu, že tenhle den bude slavit celá republika:-) Přeji ať je malá zdravá a ať užijete spoustu hezkých společných chvil!

    OdpovědětVymazat
  3. Ha ha, tak to je fakt vtipné. Ještě nedávno byla veškerá moje kosmetika a šminky na obličej přesně v podobné taštičce, kterou jsem měla snad patnáct let ještě od doby, kdy jsem byla na vysoké škole v Praze. Ani nevím, proč jsem se jí nezbavila dříve, nicméně asi nebyl důvod. Pak jsem ale od manžela dostala takovou super kosmetickou tašku i s kapsičkami, takže používám tu. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)