neděle 14. června 2015

Skončili jsme jasná zpráva....

Včera jsem byla po delší době navštívit moje milé Jihlavačky. Holky, se kterými jsem prožila krásné čtyři roky na střední škole. Když jsem je uviděla poprvé, tak jsem si říkala, že "to s nimi nemůžu na jednom intru a v jedné škole vydržet..." Tehdy mě děsilo, jak jsme byly každá jiná. O čtyři roky později jsem brečela nad tím, že se naše cesty rozchází.

Jsem moc ráda, že navzdory dálce, odlišnosti našich povah a životních osudů jsme to pořád my! Ta potrhlá čtveřice holek, které spolu žily na 15 m2, strkaly se u jednoho zrcadla, řešily své první lásky a zároveň se měly a mají rády!  A právě slova písničky v názvu dnešního příspěvku, nás včera na chvilku  přenesly ze současnosti o těch třináct let zpátky -  k poslednímu táboráku na internátní zahradě. Krásný večer to byl, díky!

Holky, mě také překvapily opožděným dárkem k narozeninám. Dostala jsem krásný šátek, který bych si při svém konzervativním stylu oblékání asi sama nekoupila, o to víc se mi ale líbí a už se těším až si ho vezmu k mému úlovku.  

Šátek na modelce (byť ne s ideálním vzorkem sukně) a detail šátku


A kromě šátku se v dárkové taštičce skrývala také kniha od Debbie Shore "Šijeme ze zbytků látek". Po jejím prohlédnutí jsem došla k závěru, že na léto je ideální. Jsou v ní jednoduché projekty, které člověk může stihnout za letní večer. Přece jen světlo a teplo láká od stroje ven :-) Z druhé strany - bez stroje to také není ono :-) A hlavně - trochu vyvětrám moji zbytkárnu :o)



 Přeji vám hezké letní dny!


4 komentáře:

  1. Přesně tuhle knihu jsem obdržela poštou asi 14 dní zpátky a strašně se těším, až z ní něco ušiju! Přijde mi moc pěkná, srozumitelná a jak píšeš, na letní šití ideální. Teda ne, že bych jindy měla času víc. Takže gratuluji ke krásnému dárku, určitě udělá spoustu radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, děkuji! Už se těším až budu podle této knížky šít. Ty projekty vypadají dost zajímavě :-)

      Vymazat
  2. Peťo, krásnej šátek... pak dej vědět, jak jsi spokojená s knížkou... :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)