úterý 4. srpna 2015

Na lipové thé

Možná vás napadne, co že jsem to požila, když v době dlouhodobého sucha a opakovaně přicházejících veder nazvu svůj další příspěvek po čaji, který se pije většinou v zimním období s teploměrem pod paží. Odpověď zní - nic tedy nic, co by ovlivnilo mé uvažování, alespoň doufám :-)

Pití  tohoto typicky zimního nápoje  ve mně totiž evokuje mnou malovaný hrneček - pucláček, který jsem si minulý týden vyzvedla v Mařížské keramice. Do ní mě nalákala kamarádka, která už by si mohla z vlastnoručně zdobené keramiky poskládat výbavu :-)

Musím říct, že malování byl příjemný relax, trochu jako šití, ale v něm se cítím podstatně jistěji :-) Výsledný efekt je takový, že by se za hrneček nemusel stydět, no řekněme páťák :o) I tak jsem na něj hrdá a už se těším na příště!

Díky své barvě se hrneček špatně fotil, snažila jsem se vybrat fotografie, které byly nejméně přesvětlené. Hrneček jsem zdobila minimalisticky a díky své neznalosti jsem si sestřela část glazury, proto místy prosvítá hlína. Zkušenost pro příště :-)

2 komentáře:

  1. Petruš, krásný hrníček. Já mám pro hrnečky slabost, takže oceňuji. Krásný den Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Jituš, děkuji, jsi milá :-) Hrneček se mi taky líbí, ale přece jen mám co vychytávat! Měj se moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)