sobota 15. srpna 2015

Stop igelitkám - výsledek!

Před časem jsem vás informovala o akci "Stop igelitkám". A jelikož čas se naplnil, je na místě ukázat výsledek :-) Výzvu jsem pojala v nákupním duchu. Chtěla jsem, aby ušitá taška plnila roli dobře složitelné "nákupky", kterou s sebou člověk může nosit v kabelce, batohu. A díky tomu je vždy připraven nakupovat, aniž by se musel shánět po igelitce :-)

Jak už jsem psala dříve, mám oblíbenou sovičkovou nákupní tašku, která plní všechny výše uvedené funkce. Jako všechno, ani ona není na věčné časy a tak mi postupně odchází do nákupního nebe. Když jsem však pročetla poslední kabelkovou Marinu, kde byl šicí návod na "úplně stejnou" tašku jako je ta moje sovičková, bylo mi naprosto jasné, co bude další šicí projekt :-)

V rámci výzvy jsem se zapojila také do mini výměny, kterou avizovala na svých stránkách Světluška. A tak mnou ušitá nákupka cestovala k Báře a na mě zas čeká na poště taška od ní. Už se těším až ji vybalím a vyrazím s ní do světa! A nástupkyni sovičkové si také ještě ušiji, tašek totiž není nikdy dost :o)

A abych nezapomněla :-)

Vychytávky pro příště: nastříhat trochu užší ucha, odšít rohy

Čas zpracování: cca. 4,5 hodiny (díky tomu, že jsem špatně sešila ramenní švy, tak se šití protáhlo)

Použitý materiál: bavlněná látka, spirálový zip 45 cm, nitě


Tělo tašky je tentokrát šité pouze z jedné látky. Dvojitě jsou šitá jenom ucha. 


Taška je dobře skladná :-)


S přehledem se vejde do kabelky či batohu

Švy jsem šila francouzským švem (česky - dvojitý hřbetový). Podstatou je dvojité šití - nejprve se sešije látka rubovými stranami k sobě cca. 7 mm od kraje. Poté jsem tělo tašky obrátila a strany prošila cca. 9 mm od kraje. Švy tak zůstávají krásně začištěné :-) Podobně se šije např. ložní prádlo či jemné dámské spodní prádlo.



4 komentáře:

  1. Krásná, i ta látka se mi moc líbí... Šití mi teď moc chybí, vůbec na něj momentálně nemám čas...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky! Látka je z www.mojelatky.cz A s tím šitím Ti věřím, pro mě je to relax, a když mám výpadek tak mi taky chybí. Určitě však přijde doba, kdy se k Tobě zase šití vrátí :o) a přeji Ti, aby to bylo brzy :-)

      Vymazat
  2. Je fakt super dostala se do mých rukou a mám velkou radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám radost, že se líbí :-) a moc se těším na tu od Tebe!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)