pondělí 10. listopadu 2014

Toaletní taška



Již delší dobu jsem postrádala cestovní toaletní taštičku na nezbytné hygienické propriety. Její absenci jsem obvykle řešila nandáním věcí do igelitové tašky menších rozměrů. Řešení rychlé, leč ne elegantní a  už vůbec ne praktické (často se mi obsah vysypal).

Po taškovém šicím maratonu jsem si řekla, že je čas na jednoduchý a rychlý projekt typu toaletní taška. No, jednoduchý opravdu byl. Ale ta rychlost... hm, tak ta se mi někde ztratila cestou... Musím poctivě přiznat, že zdržení nastalo nezvykle častým páráním. A když už jsem se téměř radovala z hotového výrobku, vyvlékl se mi jezdec zipu, kterému se opravdu ale opravdu nechtělo zpět. Nicméně představa párání (dalšího!) a nového všívání zipu byla tak mocná (a tak moc mě děsila), že jsem nad zipem zvítězila – téměř násilím a za přítomnosti několika ne slušných slov. Skoro to vypadalo, že řídím a ne šiju:-) S výsledkem jsem ale nakonec spokojená a už se moc těším, jak ji o víkendových přesunech využiji!

Taštička je z hnědé bavlněné látky, vnitřek jsem udělala pro oživení z oranžové bavlny. Vnější a vnitřní látku jsem proložila vatelínem. Bohužel, jsem udělala chybu, že jsem si všechny vrstvy před prošíváním nesešila při krajíčku látek – látky se mi začaly posouvat a na vnitřku taštičky je vidět několik zkrabacenin. Na ty už jsem nakonec rezignovala, stačilo, co jsem předtím párala a narovnávala. Trasy prošití jsem si vyznačila sublimačním fixem na látku (opravdu vysublimoval:-)) Prošití nejen že hezky vypadá, ale také zpevňuje látky a i po vyprání by měla taštička vypadat jako nová:-) Na olemování okrajů jsem použila šikmý proužek, který jsem z jedné strany přišila strojem, druhou ručním stehem. Pro úplnost dodávám– střih a inspiraci jsem našla v časopise Marina Quilt, duben 2014.  



Finální podoba



Vnitřek tašky jsem se snažila udělat z veselejší látky. Bohužel, pár zkrabacenin mi uvnitř zůstalo, ale pozitivní je, že nejsou na první pohled vidět:-)


Detail zakončení zipu. 
Pohled z boku









8 komentářů:

  1. Krásně prošitá! A do vnitřku nikdo nekouká:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Díky! To mě také uklidňuje a už mě ty zkrabaceniny ani neštvou. Zpočátku jsem si říkala, jestli jsem je přece jen neměla předělat. Neměla:-) Ale příště se jim budu snažit vyhnout.

    OdpovědětVymazat
  3. Nechápu, nic krabatého nevidím-ale taky je fakt,že tomu nerozumím. Mě se strašlivě moc líbí!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Nechápu, nic krabatého nevidím-ale taky je fakt,že tomu nerozumím. Mě se strašlivě moc líbí!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Taštička je fakt moc pěkná. Taky mám takovou na seznamu co v budoucnu ušít a co postrádám.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji za pochvalu i za návštěvu, obojí potěšilo :-) Přeji ať se taštička podaří, budu se těšit až ji uvidím na Tvém blogu (pokud mohu tykat).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že můžeš, já budu teda taky. Procházím teď celý blog a těším se co zajímavého tu ještě objevím :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)