neděle 2. listopadu 2014

Dárky pro milé kamarádky aneb taškový maraton

Včera jsem se vrátila z moc hezkého setkání s mými kamarádkami ze střední školy. Setkaly jsme se takhle pohromadě po delší době a bylo nám spolu moc fajn:-) Vzhledem k tomu že jsme v mezidobí měly nebo v brzké době některé budou mít narozeniny, tak nechybělo předávání dárečků.

A ty moje byly jak jinak než šicí:-) Vyrobila jsem pro každou kamarádku kabelku nebo malou taštičku na drobnosti (tu však nemám vyfocenou, jelikož mě to napadlo až když byla zabalená...).

První dvě kabelky jsem šila podle střihu z časopisu Marina Quilt, u třetí jsem se inspirovala na internetu - zejména na blogu Jany Grešákové. Omlouvám se za ne úplně kvalitní snímky - pořizovala jsem je v šest hodin ráno, takže to nebyl žádný šlágr, co se týká jejich osvětlení a vzhledem k tomu, že jsem byla rozespalá tak ani jejich umístění není ideální.


Na přání budoucí majitelky jsem vytvořila kabelku v šedočerné kombinaci. Kabelka je vybavená přední kapsou, do které se vejde A4, uvnitř jsem udělala dvě větší kapsy a malou kapsičku na mobil. 


U této kabelky jsem hrdá na výběr kombinace barev. Bohužel, na fotce není zcela zřetelně vidět, že má kabelka válcovitý tvar. Stejně jako její kolegyně výše je vybavená přední kapsičkou s aplikací rybičky a vnitřní kapsou. 

Poslední taška byla cíleně volená ve fialovo-černé kombinaci, její budoucí majitelka má totiž tuto kombinaci ráda. Taška je s překlopením. Je vybavená vnitřními kapsami, přičemž dvě jsou uvnitř tašky, jedna je krytá zipem na druhé straně tašky. Fialové části tašky jsou z koženky.




A tady je v celé kráse!



Nesmím také zapomenout na dárečky, které jsem dostala:-). Myslím, že mi budou velkou inspirací. Zejména s ohledem na to, že se v příštím roce má každý měsíc (až do června) některé z mých kamarádek narodit miminko. A nápadů na miminkovské dárečky není nikdy dost!

4 komentáře:

  1. Tak to kamarádky musely koukat:-))
    Jé, a ty dvě knížky pro miminka neznám, vypadají pěkně:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, docela mrkaly:-) a měly radost. A já také. Knížky můžu doporučit, jsou inspirativní a také obsahují různé šablonky, které člověk může využít na šití aplikací.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem skočila k nám do knihkupectví, paní je tam ochotná a spinkáčky mi objednala, tak už je mám doma:-))) Na zvířecí ksichtíky jsem děsně levá, to musim mít předlohu:-))) Díky za tip

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je super:-) jo, jo já musím mít šablonu skoro na vše.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář a návštěvu u mě :-)